Hvad er den rette biltype for dig? - For alle der elsker biler
405
page-template-default,page,page-id-405,bridge-core-2.7.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-25.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-464
 

Hvad er den rette biltype for dig?

Hatchback, MPV, Coupe, Roadster, Cabriolet, Sedan, SUV – vi kunne blive ved. Kan du heller ikke finde rundt i, hvad der er hvad, så læs med her, hvor vi gør dig klogere på nogle af de forskellige biltyper, der findes. Vi har samlet 8 af de typer, man oftest snakker om, og giver dig en beskrivelse af hver. Så kan du nemmere snakke med næste gang snakken falder på den populære Sedan eller kompakte Hatchback.

 

En bil af typen MPV (Multi Purpose Vehicle) er betegnelsen for en rummelig bil. Nogle vil mene at den godt kan ligne en varebil, og der er også ofte plads til mellem 5 og 9 passagerer. Det er en biltype, der er skabt til familien med en aktiv fritid, hvor der skal være plads til alle medlemmer af familien, venner og udstyr. Det er en bil, hvor sæderne som regel kan lægges ned, så der er plads til endnu mere, hvilket også er med til at gøre bilen endnu mere fleksibel. Denne type har aldrig rigtig vundet danskernes hjerter, og det kan måske skyldes at den ofte bliver kendt som en såkaldt konebil mere end mandehørm.

 

En Stationcar er ofte noget, vi forbinder med en lang og stor bil, der har plads til både børn og bagage. Oprindeligt stammer denne betegnelse fra det engelske ord Station wagon. I gamle dage brugte man denne type til at transportere de overnattende gæster på diverse hoteller fra hotellet til den nærliggende bus- eller togstation. Det er en personbil ligesom mange andre, men i forhold til pladsen minder den lidt om en varevogn. Forskellen på en Stationcar og en varevogn er dog, at der er ruder bagi samt sæder til passagerne. Bilen er ofte forholdsvist lav og dermed nem at læsse ind i. Dette er en stor fordel i forhold til det store bagagerum, hvor der både er plads til klapvogn, golfsæt, fodboldudstyr, og hvad du ellers kan have brug for.

 

SUV, som står for Sports Utility Vehicle, er en stor og solid bil. Den er som hovedregel firehjulstrukket og dermed anvendelig i stort set al terræn. Denne type bil havde et boom i forhold til popularitet omkring årtusindeskiftet, men er sidenhen ikke blevet set så meget i Danmark.

En Sedan er en type de fleste af os har hørt om før. Det er en helt klassisk type bil, som har et rum til passagerne og et adskilt bagagerum, som gør at bilen ikke er helt så fleksibel som eksempelvis MPV’en eller Stationcaren. Grunden til at den falder lidt af på fleksibiliteten er på grund af adskillelsen mellem passagerrum og bagagerum. Det sætter en begrænsning for at udnytte det bagerste af bilen på bedste vis, da det ikke giver ligeså meget at lægge sæderne ned.

 

Hatchback er en type, der er yderst populær, og rigtig mange biler er efterhånden af denne type. Der er tale om en bil, hvor bagklappen går fra kanten af taget og hele vejen ned, og det er også denne bagklap, der har givet denne type dens navn. Det er en bil med stor anvendelighed, hvilket også er årsagen til, at der er så mange mindre og mellemstore biler, der er af denne type. En Hatchback er ofte en 3-dørs eller 5-dørs, hvor bagklappen tæller med i det samlede antal af døre.

 

Vi holder os ovre i den sportslige type og snakker nu om Coupe. Ofte er en Coupe en særudgave af en sedan-type eller en anden mere almindelig bil. Den primære forskel er, at den har fået et pift og blevet pakket ind i et mere sportsligt look. Det er ofte en bil, der kun har to døre, men der er stadig plads til 4-5 personer alt afhængig af størrelsen på bilen samt personerne. Det primære formål med en coupe er at skabe en bil, der har et frækt look og sportsvognslook, og det vil alt andet lige komme til at koste lidt på bilens anvendelighed.

 

Når vi snakker Roadster, så bevæger vi os mere over i den sporty type bil, og dermed væk fra familiebilerne. Denne type dækker over en klassisk bil med plads til to personer. Det er en sportsvogn med aftageligt tag. Tidligere var denne type bil kendt for at være til den primitive side, men det er slet ikke tilfældet længere. Komforten er i dag som på alle andre personbiler, og mange kan sagtens bruges i hverdagen.

 

Som rosinen i pølseenden skal vi lige vende den type bil, som kaldes en Cabriolet. Denne type kaldes også nogle gange for en convertible, og årsagen til det er, at den kan konverteres fra en åben til lukket bil alt afhængig af, hvad man vil. Det er en type bil, der findes i et utal af forskellige slags. Som man nok kan regne ud, så tager muligheden for vind i håret på varme sommerdage noget af pladsen fra bagagerummet, da taget skal ende et sted, når den køres ned.